Öt évet kapott elsőfokon az újszülöttjét elásó inárcsi nő

2015.07.03. 21:25

Öt év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a nőt, aki megszülte, majd hagyta meghalni újszülöttjét 2013 telén Inárcson – tájékoztatta a bíróság az MTI-t. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.

A közlemény felidézte: az ötgyermekes elvált nő 2012 tavaszán esett teherbe, de állapotát – a korábbiakhoz hasonlóan - ezúttal is eltitkolta. Élettársa és a nagyobb gyerekek kivételével mindenki előtt tagadta, hogy várandós.

Az asszony 2013. január 31-én a család inárcsi otthonában életképes fiút szült. Ezután a hideg fürdőszoba kövén egy rongyra fektetve magára hagyta a gyereket, aki az ellátatlanság és a kihűlés miatt életét vesztette. A vádlott a kertben elásta a holttestet, amelyet 2013 júliusában talált meg a rendőrség.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte egyebek mellett, hogy az asszony hat (az új élettársától időközben született újabb) gyermek eltartásáról gondoskodik, igen szűkös anyagi körülmények között élt, és a gyermek megszületése a helyzet további romlásával fenyegetett, valamint hogy éretlen személyiségszerkezete miatt nem tudott racionális megoldást találni. Súlyosító körülményként értékelték ugyanakkor a szándékosságot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport