Két helyről vett fel milliós benzinpénzt a szekszárdi fideszes

2015.07.04. 10:46
Másfél éven keresztül a szekszárdi önkormányzattól és az Országgyűléstől is vett fel benzinpénzt Horváth István, Szekszárd fideszes képviselője — állítja saját információira hivatkozva a Blikk.

A 2013 márciusa és 2014 augusztusa közötti időszakról van szó, amikor a most már csak országgyűlési képviselőként dolgozó Horváth még polgármester is volt, és ezt a kettősséget használta ki a gyanú szerint.

Miközben a Parlamenttől ebben az időszakban részben az utazásai finanszírozására kapott összesen 8,67 millió forint költségtérítést, Horváth a várostól egy Opel Insigniát kapott meg személyes használatra. A képviselő-polgármester magáncélra is ezt a kocsit használta, másfél év alatt 100 ezer kilométert ment vele, az üzemanyagot a város fizette. Bár a Blikknek a szekszárdi polgármesteri hivatal most azt állítja, hogy a magáncélú használat benzinköltségét Horváth visszafizette a városnak - azt, hogy mennyit, többszöri kérésre sem árulták el a lapnak.

Horváth István most azt nyilatkozta, hogy az autóügyet méltatlan politikai támadásnak tartja.

A Blikk korábban több fideszes hasonló ügyét tárta már fel. Mások mellett az akkor zuglói polgármester Papcsák Ferencről, a „meg lehet élni 47 ezer forintból” kijelentéséről is elhíresült miskolci alpolgármester Zsiga Marcellről, valamint a ferencvárosi Bácskai Jánosról írták meg, hogy két helyről vettek fel ugyanazon a címen — törvénytelenül — költségtérítést. Emiatt Zsiga Marcellnek nem csak vissza kellett fizetnie a jogtalanul felvett pénzt, a Fidesz etikai bizottsága is pénzbírságot szabott ki rá.