Boglárka
19 °C
35 °C

Kína nem adja ki Nancy gyilkosát

2015.07.04. 10:44

Kína és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény. És bár ez még nem lenne akadálya annak, hogy a 19 éves, prostituáltként dolgozó magyar lány gyilkosát, a kínai Jao Kao-penget kiadják Magyarországnak, hogy a megfelelő szervek lefolytathassák az eljárást ellene, Kína nem adja ki saját állampolgárát, válaszolta az Igazságügyi Minisztérium a Borsnak.

 Ahogy arról korábban beszámoltunk, feladta magát Kínában a fiatal lány gyilkosa. A Cink kérdésére akkor a rendőrség annyit írt: „Nemzetközi rendőri együttműködés keretében jutott tudomásunkra, hogy az elkövetéssel gyanúsítható férfi Kínában feladta magát. A kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal".

Nancyt május elején gyilkolta meg az Akácfa utcában egy kuncsaftja. A 19 éves lány internetes oldalakon hirdette magát, és főleg kínai vendégei voltak.

A Blikk által megkérdezett jogi szakértők szerint nem volt túl jó ötlet a férfi részéről, hogy Kínában adta fel magát, mert ott nagy valósínűség szerint kivégzik majd. Az országban létezik a halálbüntetés, és az eddigi tapasztalatok alapján kisebb súlyú bűn elkövetése után is alkalmazták már.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport