Tekla
5 °C
19 °C

Gyurcsány kizárja a DK-ból a homofób képviselőt

2015.07.05. 16:55

Gyurcsány Ferenc kezdeményezte Sütő László azonnali kizárását a Demokratikus Koalícióból. a Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel.

Közleményükben azt írják, hogy a Demokratikus Koalíció "nem tűri és soha nem fogja tűrni hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártunkban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt. Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon."

A DK-képviselője, Sütő László a Facebookon azt írta: „Az orvostudomány minden kromoszóma rendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé!! A szexualitás a fajfenntartó ösztönön alapul, ergo férfi és nő között természetes. Utódnemzésre képtelen párkapcsolat normális országban nem lehet családmodell!! Amúgy nem érdekel ha valaki a szőrös, fekáliás végbélnyílásra gerjed, de ez legyen a magánügye! Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!!”