Jobbik: Nem akarunk integrálni senkit

2015.07.05. 23:38

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke  vasárnap a debreceni tábor bejárata közelében tartott demonstráción nagyjából 300 ember előtt  azt mondta : ha a Jobbik kormányra kerül, három hónap alatt megoldja a menekültügyet, és "ha kell, fizikailag is" megvédik a magyar határt. 

A Jobbik politikusai szerint azonnal zárttá kell tenni a debreceni menekülttábort és az ország többi, bevándorlókat befogadó állomását. Apáti István, a Jobbik alelnöke az önvédelemre való felkészülésre szólította fel támogatóikat.

Z. Kárpát Dániel alelnök és Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő a határőrség azonnali visszaállítását, valamint a táborok lakott területen kívülre költöztetését követelte. "Magyarország a magyaroké" - mondta. Ezzel nagy ovációt kiváltva a hallgatóságból, akik között többen az Új Magyar Gárda, illetve a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) egyenruháját viselték.

Utóbbiak az MTI beszámolója szerint zászlókkal, alakzatba felsorakozva vettek részt a demonstráción, és vezényszóra hagyták el a területet a tüntetés után. A jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt évben több menekült érkezett Magyarországra, mint ahányan itt születtek. Magyarország minden valódi menekültnek megadta eddig is a segítséget, de "nem kötelessége minden szinten tolerálni a rátelepedőket, nem akarunk integrálni senkit" - mondta a Jobbik alelnöke.