Tibor
2 °C
8 °C

Razziázni fog a rendőrség a Pride idején

2015.07.08. 16:44

Budapest rendőr-főkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületében – olvasható a police.hu-n megjelent közleményben. A Pride keretében rendezett melegfelvonulást ugyan nem nevezi meg a rendőrség, de az ellenőrzések ennek az idejére esnek.

A felovnulás július 11-én szombaton kezdődik, 15:30-kor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig 10 órától kezdi a fokozott személy- és gépjármű ellenőrzést, amely egészen aznap 24 óráig fog tartani. A főváros I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII. és XIV. kerületében lehet számítani a szokásosnál is éberebb rendőrségre.

A közlemény szerint a fokozott ellenőrzés célja

a közrend és közbiztonság fenntartása, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

A rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják. Ígérik, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja.