Tarlós bevitt egyet Lázárnak, fejre célozva

2015.07.08. 15:58
Tarlós István főpolgármester és Lázár János kancelláriaminiszter már régóta kóstolgatta egymást a különböző pénzek miatt. Most újra összecsaptak. Szakkommentátor segítségével követtük a meccset.

Újabb kumitével folytatódott a Tarlós-Lázár szájkarate. A főpolgármester a kancelláriaminiszter szellemi képességeire célozva bevitt egy májgerit, majd egy íves csapással kupán verte egy esernyővel:

Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá.

– mondta Tarlós Lázárról az Origónak adott interjúban.

Lázár az előző körben Tarlós vérnyomása miatt aggódott a kormányzati tájékoztatón, ez hergelhette fel a főpolgármester annyira, hogy energikus ellentámadást indítson. Sőt, a kancelláriaminiszter ezt megelőzően megpróbálta egy cseles kombinációval hátba támadni, és kibillenteni Tarlóst egyensúlyából:

A főpolgármester valahogy be szeretné bizonyítani Orbán Viktorról, hogy nem szereti Budapestet.

- közölte Lázár. A csata egyelőre még nem dőlt el, a küzdők a szorító sarkában lihegnek.

A két nehézsúlyú politikus tavaly is találkozott a ringben. Lázár akkor is precízen dolgozta meg Tarlóst, aki az első menetekben főként védekezett, csak időnként próbált támadásokat indítani. 

Javaslom, hogy a főpolgármester úr többet küzdjön Brüsszelben Budapestért. Az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is fogom támogatni, már csak Tarlós István barátom miatt is.

– hupogtak a főpolgármester testén a kancelláriaminiszter kemény mondatai. De Tarlós kivédekezte a rohamot, majd agresszívebb lett, bevitt néhány testtalálatot. Egy ütése után felrepedt Lázár bal szeme alatt a bőrtárca, és ömleni kezdett a pénze. A főpolgármester kombinációkkal, és a végén egy kemény jobbossal fejezte be ellentmondást nem tűrően a meccset:

Nem tudom, Lázár Jánostól mit lehetett konkrétan hallani. Ami elhangzott állítólag tőle, személy szerint nem hallottam. Egyébként is, János a keresztneve, nem pedig Mindenható!

Lázár a menet után így kommentálta a küzdelmet:

Akárhányszor beleszóltam a munkájába, a főpolgármester mindig rácsapott a kezemre.

Akkor az ellentéteket sikerült egy gulyásleves mellett megbeszélniük. Mostanra azonban valószínűleg elment mindkettőjük étvágya.

Ön szerint kié lesz a bajnoki öv?

A küzdelem tétje a BKV finanszírozása. A cég működéséhez idén is, jövőre is milliárdokkal több pénz kell, mint amennyit a fővárosi önkormányzat biztosítani tud neki, az állam pedig nem szívesen pótolja ki ezt az összeget.