Menekültek ellen és mellett is demonstrálnak Budapesten

2015.07.10. 08:58

A 2015-ös Magyarország összesűrűsödik egy pillanatra ma a Keleti pályaudvarnál Budapesten. Ugyanarra az időpontra, és helyszínre két demonstrációt is meghirdettek. Az egyiket a menekültek mellett, a másikat ellenük.

Az egyiket a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti szervezete szervezi Itt az idő! Védjük meg magunkat! Magyarország nem menekülttábor! címmel. Sokat nem kell magyarázni a rendezvényről a cím után, elég idézni a rendezvény leírását: „Tagszervezetünk minden olyan embert hív a Keleti pályaudvarhoz, akik szerint Magyarország egyetlen településén sincs helye tomboló migránsok hordáinak".

A másikat a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás nevű Facebook-csoport hirdette meg ugyanoda. Tüntetésük célját úgy fogalmazták meg: „Békés szolidaritási tüntetés a migránsok mellett, kiállás a neonáci HVIM által szervezett uszítás ellen. Szeretnénk felhívni a figyelmet a menekülteket segítő, interneten szerveződő civilekre, a szolidaritás jelenlétére".

A migránsokkal szolidaritást vállalók demonstrációja a Baross-szobornál lesz, az emberek ott gyülekeznek 17.30-tól, és a pályaudvar felé vezető, középső folyosóra mennek át. A migránsellenes tüntetés pedig a pályaudvar bejáratánál lesz.