Kétmilliót követelt egy kínai tolmácstól a rendőr

2015.07.11. 21:18

Hivatalos személy által elkövetett zsarolás miatt hallgatott ki a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőr zászlóst - közölte az M1 a főügyészség szóvivőjére hivatkozva. A gyanú szerint a férfi egy kínai tolmácsot zsarolt meg. A férfit a pénzátadást után érték tetten az ügyészek, és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei segítségével fogták el.

A híradó úgy tudja: a Készenléti Rendőrség állományába tartozó zászlós a hét elején, a szolgálati helyéről hívott fel telefonon egy kínai tolmácsot, hogy fizessen neki kétmillió forintot, különben baja esik. A kínai férfi rendszeresen tolmácsol a rendőröknek, a zászlós innen ismerte.

A 31 éves rendőr, aki a híradó értesülései szerint a Különleges Szolgálatok Igazgatóságának állományába tartozik, a pénz átadására a Könyves Kálmán körút és Üllői út kereszteződésébe hívta áldozatát, éppen a Központi Nyomozó Főügyészség székháza elé.

A híradó úgy tudja: a hivatalos személy által elkövetett zsarolással gyanúsított rendőrt a Központi Nyomozó Főügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé, várhatóan még ebben a hónapban. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.