Piroska
-1 °C
5 °C

Pedagógusok is üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

2015.07.12. 07:42

Rétvári Bence egy LMP-s képviselő hivatalosa kérdésére válaszul jelentette be, hogy az Erzsébet-programban idén új elemként jelent meg a Köznevelési intézményben foglalkoztatottak számára szóló üdülési pályázat. A pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány azon magánszemélyek számára írta ki, akik köznevelési intézményekben dolgoznak, továbbá köznevelési intézmény működtetésében közreműködő gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő és más alkalmazottak, valamint akiknek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2015. január 1-jén érvényes minimálbér összegét.

Az egyhónapos pályázati idő alatt több mint négyezer kérelem érkezett az alapítványhoz. Az elnyert támogatás esetén a pályázó és a közös háztartásban élő házastársa vagy élettársa, valamint a pályázat benyújtásakor a 14. életévét már betöltött gyermeke 5 000 forint/fő, a pályázat benyújtásakor 3-14 életév közötti gyermeke 2 500 Ft/fő befizetésével vehetnek részt az üdülésen, amely a 3 év alatti gyermekeknek ingyenes.

A lehetőség legkésőbb 2016. augusztus 31-ig megkezdett üdülésre vehető igénybe a postai úton kiküldendő Erzsébet Kártya segítségével. Rétvári a pályázatot egyértelműen sikeres kezdeményezésnek tartja. A sikeresen pályázó családok országosan több mint 40 szálláshely közül választhatják ki pihenésük helyszínét, ahol családi programokon ls kirándulásokon is részt vehetnek részt.