Novák Előd repülhet a Jobbik vezetéséből

2015.07.16. 07:36

Jövőre tart tisztújítást a Jobbik, Vonáék néppártosodási törekvéseinek pedig „kellő hitelt adhatna”, ha utána Novák Előd már nem lenne a párt alelnöke. A csütörtöki Magyar Nemzet által megkérdezett névtelen források szerint Novák nemcsak a közvéleményben, hanem a párton belül is megosztó személyiségnek számít.

Simicska Lajos lapjában arról írnak, hogy a „kormányzati szerepre készülő pártnak tehertétel lehet Novák személye”. Az MN-nek névvel nyilatkozó párigazgató, Szabó Gábor, valamint Volner János alelnök hibásnak nevezte azt a következtetést, hogy a szélsőségesek közt is szélsőséges kijelentéseiről megismerhető Novákkal nem kerülhet kormányra a Jobbik. 

Ugyanakkor a pártigazgató azt is elismerte, hogy „nem mindig könnyű Novákkal dolgozni”, mert a politikus sokszor vitákat gerjeszt, de alapvetően emiatt szeretik, nélküle sokkal kevésbé lenne sokszínű  a pártvezetés. 

Novákot megkereste az MN a rossz hírrel, a politikus pedig elismerte, hogy lehetnek ellenlábasai a párton belül, majd emlékeztetett: mindig nagy többséggel választották meg alelnöknek, és ő bizony jövőre is „szeretne” elindulni az alelnöki pozícióért.