Látássérült hajléktalannal szúrt ki egy szegedi buszsofőr

2015.07.18. 09:39

A szegedi 64-es busz egyik sofőrje nem engedte meg, hogy felszálljon a buszra egy látássérült, hajléktalan utas kísérője, írja a Délmagyar. Az eset múlt hétfőn történt.

A gyengén látó férfinak volt az államkincstár által kiállított, ingyenes utazásra jogosító kártyája. A papír feljogosítja arra is, hogy egy ember ingyen utazzon vele kísérőként a tömegközlekedési eszközökön.

A sofőr viszont azt mondta neki, hogy ő utazhat, de mivel szerinte igazából nincs is semmi baja, kísérő nem jöhet vele ingyen. A felháborodott utas a Délmagyarnak azt mondta: nem először fordult elő ez ennél a sofőrnél, pár nappal korábban rendőrrel fenyegette, és leszállította a kísérőt. A sofőr végül azt mondta neki: amíg ő ezen az útvonalon lesz, addig kísérőt nem vihet fel a buszra.

A gyengén látó férfi panaszt tett a Dél-alföldi Közlekedési Központnál, amely kivizsgálta az ügyet. Arra jutottak, hogy a sofőr tévesen értelmezte a kísérőre vonatkozó utazási feltételeket. Figyelmeztették, és utasították arra, hogy tartsa be a szabályokat.

A múlt héten azért kért elnézést a társaság, mert az egyik sofőr a kánikulában nem vette fel a megállóban várakozó kismamát, idézi fel a Délmagyar.