Hősies nagynéni a nyíregyházi lakástűz áldozata

2015.07.18. 10:40 Módosítva: 2015.07.18. 11:45

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat délután pontosította a péntek esti nyíregyházi lakástűzről szóló híreket. Az MTI-nek elmondta, hogy a tűzeset halálos áldozata nem nagymama, hanem nagynéni volt, unokaöccsét tartotta a karjában, amikor kiugrott a lángok elől negyedik emeletről. 

Lakástűz Nyíregyházán

A rendőrségi szóvivő szerint a Petőfi utcai társasház negyedik emeleti lakásában egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt. Péntek este épp náluk volt az anya 7 éves unokaöccse is. A lángokat a fiatal lány vette észre, ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba. Az idősebb asszony a gyerekkel a társasház belső udvarára ugrott ki. Ő a helyszínen meghalt. A gyereket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A közvetlen szomszédok arra ébredtek, hogy a lány, akinek még éppen sikerült kirohannia az égő lakásból, segítségért kiabál. A szomszéd férfi egy magára csavart, vizes törölközőben háromszor próbált beljebb jutni a lakásba, de végül feladta, mivel már  akkorák voltak a lángok, hogy nem volt esélye kimenteni a bent rekedteket.

  A rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Még nem tudják, mi okozta a tüzet.

A gyerek égési és szilánkos törési sérüléseket szenvedett, sokkot is kapott, mondta az MTI-nek Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense. Önmagában ezek egyike sem lenne életveszélyes, de a három együtt már életveszélyes állapotot okozott. A szóvivő szerint a gyereket altatásban tartják.

Rendes Sándor, a nyíregyházi önkormányzat szóvivője elmondta, az önkormányzat ideiglenes elhelyezést kínált a társasház lakóinak, de eddig ezt csak egyetlen lakó igényelte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport