Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Megvertek egy egyetemista lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját

2015.07.19. 16:49 Módosítva: 2015.07.19. 19:06
Úgy látszik, sajnos megtette a hatását a bevándorlóellenes hangulatkeltés. Szegeden azért verhettek meg egy egyetemista lányt, mert bevándorlónak nézték a barátját. Pedig magyar állampolgár. Közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoznak.

Szombat éjjel egy csoport a szegedi Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén, a Belvárosi híd közelében belekötött egy bevándorlónak hitt félvér fiúba, majd a Délmagyar.hu információi szerint a tettlegességig fajuló vitában úgy verték a fiú barátnőjét, hogy eltört az arccsontja.

A lap szemtanúkra hivatkozva arról ír, egy fekete ruhás kopasz azért kötött bele a félvér fiúba, mert azt hitte, hogy bevándorló. Elindult felé, hogy megverje, és közben azt kiabálta, hogy

Takarodj az országból!

Ekkor a fiú barátnője, egy szegedi egyetemista lány megpróbált közbelépni. Elmondta a támadónak és társaságának, hogy a fiú Magyarországon született és magyar állampolgár. A támadók azonban a lánynak is nekiestek, a Délmagyar beszámolója szerint ő kapta a legtöbb pofont. 

A megvert lány bátyja a Facebookon arról írt, az arccsonttörés után a lány "a szemén alig lát ki és épphogy megmaradt a foga."

A támadók még azelőtt elmenekültek, hogy a mentők és a rendőrség kiért volna. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen.

Nem ez az első eset, hogy feltételezhetően szélsőjobboldali fiatalok bevándorlókra vadásznak. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, pár héttel ezelőtt a Betyársereg utazott le a déli határhoz, célirányosan azért, hogy menekülteket verjenek. Az az akció végül szerencsére nem jött össze: a betyárok ugyanis eltévedtek az Alföldön, és még a rendőrök is kinevették őket.