Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Négy településen lesz ma időközi választás

2015.07.19. 07:38

Négy településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a baranyai Bezedeken és Somogyviszlón, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagyon és Szendrőládon.

Bezedeken azért választanak önkormányzati képviselőket, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát. A négy képviselői helyre öt független jelölt pályázik. A 246 lakosú település 218 választóra egy szavazókörben voksolhat.

A szintén Baranya megyei Somogyviszló községben az április végén tartott időközi választáson - amelyet a korábbi polgármester halála miatt írtak ki - szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb helybéli által támogatott két jelölt között, ezért kellett időközi önkormányzati választást kiírni. A településvezetői posztért három független jelölt indul, rájuk a 263 lelkes község 203 választóra egy szavazókörben voksolhat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőgagy és Szendrőlád lakosai polgármestert és képviselő-testületet is választanak, miután a testületek áprilisban feloszlatták magukat. 

Felsőgagyban a polgármesteri posztért egy független jelölt indul, aki áprilisig betöltötte a tisztséget, míg a négy önkormányzati képviselői helyre heten pályáznak, valamennyien függetlenként. A névjegyzékben 158 lakos szerepel. 

Szendrőládon a településvezetői posztra két független jelölt pályázik, a hat önkormányzati képviselői helyért pedig huszonhárman indulnak, valamennyien független jelöltként. A névjegyzékben 1260 helybéli szerepel. 

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft