Megvertek egy melegjogi aktivistát Budapesten

2015.07.20. 12:21

Segítség! Valaki orrba csapott, teljesen összetört az arcom! 

– írta hétfő hajnalban Facebook-oldalán Andrea Giuliano, Magyarországon élő olasz melegjogi aktivista. Giuliano azt is megírta, melyik kórházba szállították, a biztonsága érdekében ezt nem tesszük közzé. Pár órával később már azt posztolta, hogy biztonságos helyen van. 

A támadás a beszámolója szerint minden ok nélkül történt az utcán, a támadó sem indokolta, hogy miért üti. Azt írta, hogy sajnos a térfigyelő kamerák nem látták az esetet, így kevés esély lesz elkapni a támadót.

Valószínűsíthető azonban, hogy lehet összefüggés aközött, hogy Giuliano ismert melegjogi aktivista, többször szerepelt a médiában, ő volt, aki tavaly papnak öltözött a Pride-on, idén pedig Pancho Arénának. 

Ezek után halálos fenyegetéseket is kapott, a neve és elérhetősége felkerült egy szélsőjobboldali oldalra, Zagyva György Gyula, korábbi jobbikos képviselő, szélsőjobboldali aktivista pedig a munkahelyén is felkereste. 

Reggel óta keressük Giulianót; amint elérjük, frissítjük a cikket. 

Giuliuno ügyvédje, Sánta Szabolcs Miklós azt írta cikkünk megjelenése után, hogy egyelőre nem tudnak olyan adatról, "ami alapján azt feltételezhetnénk, hogy ügyfelem ma hajnali megveretése összefüggésben lenne aktivista tevékenységével, nemzetiségével, vagy szexuális orientációjával."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport