Wodicska Zoltán legyőzte az MSZP-t

2015.07.20. 17:52

A Nemzeti Választási Bizottság három vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási ügyben döntött, és azt sütötték ki hosszas tárgyalás után, hogy

  • nem a Kúria netes felületén való közzétételtől számítják a népszavazási kérdés védettségének megszűnését  (azaz amikortól már új kérdést lehet benyújtani)
  • de nem is a népszavazási kérdés érkeztetése számít
  • hanem, hogy a beadványozó mikor lépett be az NVI épületébe.

Az NVB ezek alapján Wodicska Zoltán magánszemély kérdését ismerte el elsőnek és érvényesnek nem pedig az MSZP-s Lukács Zoltánét.

 
Wodicska azonban így sem örülhet, mivel az NVB egyértelműségi aggályok miatt nem hitelesítette a népszavazási kezdeményezését.

Ahogy azt a Kabaré, ami a boltbezárásos népszavazás körül zajlik című cikkünkben délelőtt megírtuk, az NVI szerint nem egyértelműek a népszavazási kérdések kezelésével, befogadásával kapcsolatos szabályok következményei, ezért módosítást kezdeményeztek az igazságügyi miniszternél. Ha más nem, akkor ennyi eredménye már egészen biztosan van annak, hogy az MSZP már nagyon szeretné, ha végre az ő kérdése is sorra kerülne a rakásnyi rosszul megfogalmazott zárvatartásos népszavazási kezdeményezés közül.