Nem hallott róla a Miniszterelnökség, hogy nyomoznak az Elios ellen

2015.07.21. 15:31

Magyarország továbbra sem kapott hivatalos értesítést az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalától (OLAF) az Elios Zrt.-vel kapcsolatban indított állítólagos vizsgálatról - közölte a Miniszterelnökség a keddi hírekre reagálva. 

A közlemény szerint ha lesz ilyen ellenőrzés, akkor a kormány eleget tesz az adatszolgáltatásnak, mert abban érdekelt, hogy a magyar közvélemény minden ügyben tiszta képet kapjon a források felhasználásáról. "A hazai fejlesztéspolitikai rendszer már bizonyította, hogy jól működik, hiszen a megvalósult több mint 70 000 projekthez képest 2 százalék alatt van a szabálytalanul felhasznált források aránya" - írja közleményében a Miniszterelnökség. A kormány bízik abban, hogy az Európai Bizottság érdeklődése az Elios Zrt. iránt pusztán szakmai és nem politikai.

A DK szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala bejelentésükre hivatalos nyomozást indított a miniszterelnök vejének ügyeiben. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője még februárban fordult az OLAF-hoz Orbán Viktor veje, Tiborcz István korrupciógyanús, milliárdos közvilágítás-fejlesztési ügyei miatt.

A Tiborcz István tulajdonában álló Elios Zrt. korábban 1,2 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el több vidéki nagyváros világításának korszerűsítésére - írta a DK.