Valér
2 °C
8 °C

Elérte a felhőszakadás Budapestet

DSZZS20150708105
2015.07.23. 16:08 Módosítva: 2015-07-23 17:48:29

Nagyon izgalmas nap volt a mai, ha az időjárást nézzük. A kora délutáni órákban mind az országos (Békéssámsonban árnyékban 38,8 fokot mértek), mind a budapesti (Újpest, 37,5 fok) melegrekord megdőlt.

Volt, ahol majdnem 40 fok volt, dléután négy előtt pedig a fővároshoz ért a vihar, szóval akár 10-15 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet.

Ön is látta a vihart?

Az OMSZ előrejelzése szerint felhőszakadásra, erős, viharos szélre és 1-2 centi átmérőjű jégre is lehet majd számítani, egészen holnap hajnalig. Egy kis szünet után aztán holnap napközben is lehet majd felhőszakadás és jégeső.

 Borítókép: Nyári vihar Budapesten (2015. július) MTI / Szigetváry Zsolt

Hétfőig marad az aszaló hőség

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, a július 24-én éjfélig kiadott harmadfokú hőségriadót július 26-án (vasárnap) éjfélig meghosszabbította - tudta meg a HavariaPress.

Az előrejelzés szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein illetve a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius fokot a napi középhőmérséklet. Vasárnap már csak a Dél-Alföldön várható a 27 Celsius-fok körüli középhőmérséklet.

Mogyoródot is elérte a felhőszakadás

A Hungaroring boxutca-látogatásán ezrek állnak sorba esernyőkkel és anélkül, hogy közelről láthassák az F1-autókat. Senki nem gondolta meg magát, és ment haza az eső miatt, bár a sornagyon hosszú, és a boxban tömörülnek az emberek, mint egy rockkoncerten a küzdőtéren szoktak.