Villám csapott a strandolók közé Vonyarcvashegyen

2015.07.23. 16:36 Módosítva: 2015.07.23. 23:13

Villám csapott a strandolók közé Vonyarcvashegyen, többen meg is sérültek, írja a Blikk.hu.  Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Egyesületének az elnöke a lapnak elmondta: két nőt kellett kimenteni a vízből, egyiküket újra is kellett éleszteni.

A vizimentők szerint a fürdőzők nem törődtek a viharjelzéssel, csak akkor indultak meg a part felé, amikor már lecsapott a vihar. Egy 21 éves és egy 65 éves nő ezután már nem tudott a saját lábán a partra jutni, mire a fiatalabbal barátja a partra ért, leállt a légzése és a keringése. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentők siettek a segítségére, de mire megkezdték az újraélesztést, a strandolók közül két orvos ajánlotta fel a segítségét, amit a vízimentők elfogadtak, így addig értesítették a mentőtisztet. A szakadó esőben a mentőtiszttel közösen – az ilyenkor szükséges eszközökkel – futottak vissza a bajba került lányhoz, akinek keringését és légzését is sikerült elindítani nem egészen 3 perc alatt.

 Mire az Országos Mentőszolgálat két mentőautója a helyszínre ért, addigra a fiatal lány magához tért tért. Őt, a 65 éves sérültet, valamint további három –zsibbadásos tünetekre panaszkodó –embert vittek kórházba a helyszíni vizsgálatok után.

Egy olvasónk szerint Martonvásáron szintén villám csapott egy férfiba, aki a településen átfolyó Szent László patak medrét tisztította. A férfit egy helyi lakos élesztette újra, majd mentőhelikopterrel Budapestre szállították.

A viharfelhők csütörtök délután érték el az ország nyugati részét, de a zivatarok csak átmenetileg enyhítik a hőséget, pén tek estig még biztosan kánikula lesz.

Egy olvasónk szerint a Balaton nyugati medencéjében délután 3 óra után nem sokkal már másodfokú viharjelzés volt érvényben, azaz az eset előtt jó 1,5 órával. Az előírások szerint ennél a jelzésnél a vízben tartózkodni tilos!