Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Idősebb férfié lehet a Vácott talált fej

2015.07.24. 09:53 Módosítva: 2015.07.24. 09:55

Ahogy szerdánmegírtuk, emberi fejet találtak egy Vác melletti magánbirtok erdőbe lógó részén. A területre először múlt hétfőn szálltak ki a rendőrök egy eltűnt személyt keresve, írja ma a Bors. A keresés sikertelen volt, ám két nappal később bejelentés kaptak egy környékbeli birtokon dolgozó munkásoktól: egy fejet találtak. A fej 3 hónapja heverhetett már ott, a rajta lévő harapásnyomok erdei állatoktól származhatnak.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint a három hónap viszonylag rövid idő, speciális technikával jó eredménnyel rekonstruálható az arc, sőt még DNS kinyerésére is alkalmas lehet. Az így kapott mintákat aztán összevethetik a bűnügyi nyilvántartással, vagy az eltűnt személyek listájával is. A lap információi szerint a szerint a fej egy idősebb férfié lehetett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az esetet. Ilyen eljárást ismeretlen holttestek és öngyilkosság esetében indítanak. A rendőrség szóvivője annyit közölt: az orvos szakértő kizárta az idegenkezűséget.