Orbánnak idén a Facebookon sikerült diplomáciai botrányt kavarnia

2015.07.26. 15:55

A román kormánynak érthető módon mindig megvan a véleménye Orbán Viktor erdélyi fellépéseiről. Idén Mircea Dusa román védelmi miniszter azt mondta a bálványosi szabadegyetemről, hogy Orbán Viktor kormányfő a korábbi évekhez képest mérsékeltebb beszédet mondott, de a külügyminisztérium azért talált tiltakoznivalót, 

méghozzá Orbán Viktor Facebook-oldalán

Egy szörfölgető tisztviselő ugyanis a miniszterelnök feltöltött "hangulatképei" között Nagy-Magyarországos-kitűzőket, illetve székely zászlókat ábrázoló felvételeket talált: 

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

És hogy milyen időket élünk: az ország egységére tett burkolt revíziós fenyegetést egyébként maga a román külügy sem egy diplomáciai jegyzékben, hanem egy Facebook-posztban - amit az MTI szemlézett - tette szóvá:

Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán.

Majd felhívják a figyelmet arra, hogy a revízió ellentétes az 1996-os magyar-román alapszerződésben, illetve a 2002-ben megkötött 21. századi stratégiai partnerségben foglalt vállalásokkal. 

Ön szerint úgy mégis mi a fenének tölt fel Nagy-Magyarországos képeket Orbán Viktor?