Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Élettársát is bántalmazta a gyerekeit felakasztó apa

2015.07.27. 12:12 Módosítva: 2015.07.27. 12:23

Újabb részletek derültek ki a hevesi kettős gyerekgyilkosságról. Az Atv.hu úgy értesült, hogy a saját fiait felakasztó, majd öngyilkosságot elkövető férfi korábban többször is súlyosan bántalmazta élettársát, ezért menekült el tőle a nő.

Egy különösen durva eset után a nő kórházba is került, ezután költözött külön a gyerekekkel. Az asszony korábban arról is panaszkodott, hogy az apa elveszi tőle a pénzét. A családot ismerők közül többen is úgy nyilatkoztak, hogy a férfi nagyon instabil, lobbanékony személyiség volt, és pszichiátriai kezelés alatt is állt az utóbbi időben.

Ennek ellenére az ATV információi szerint kéthetente láthatta a gyerekeit.

A családot jól ismerő források szerint a férfi előre eltervezte a gyilkosságokat és az öngyilkosságot, búcsúlevelet is írt, és szándékosan úgy időzített úgy, hogy a gyerekek anyja találja meg a holttesteket. Az apa először az idősebb fiút ölte meg, majd a kisebbiket is kirángatta az ágyból, és valószínűleg rátérdelt, amíg a nyakára tette a kötelet, mert el voltak törve a gyerek bordái. 

A holttesteket megtaláló anya a tragédia után arra kérte ismerőseit a Facebook-oldalán, hogy hogy hagyják békén. „Elég nagy bajom van anélkül is” - írta. 

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)