Alfréd
-8 °C
2 °C

Zugló ingyenhelyiséggel segít a menekülteknek

2015.07.28. 10:06

Egy 300 négyzetméteres helyiséget ad át Zugló ingyen a Menhely Alapítványnak, hogy itt gyűjtsék a menekülteknek az adományokat. Erről a keddi rendkívüli ülésén dönt a zuglói testület - értesült az Index.

Az előterjesztés szerint a Menhely Alapítvány fordult az önkormányzathoz, mivel a zuglói vasútállomáson és környékén is megjelentek menekültek. Az alapítvány "az emberi lét fenntartásához" szükséges adományokat, tehát ételt, italt, ruhát gyűjtene, és ezek tárolásához, raktározásához kérte Zugló segítségét.

Karácsony Gergely PM-es polgármester előterjesztése szerint az alapítvány egy évre megkaphatja ingyen a Kerepesi út 78/c alatti, 300 négyzetméteres volt légó pincét. Az ingyenességet úgy oldják meg, hogy az alapítvány a bérleti díjjal megegyező mértékű önkormányzati támogatást kap. Ehhez kell a testület hozzájárulása.

Az Index információja szerint a testület MSZP-s és PM-es tagjai biztosan megszavazzák a menekülteket segítő szervezet támogatását, nagy kérdés, hogy a fideszes képviselők hogy döntenek majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!