Megoperálta magát egy rokkantnyugdíjas

2015.07.29. 17:47

Seres István, nagyatádi rokkantnyugdíjas másfél hónapja érezte először, hogy a jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett, írja a Sonline.hu. Elment orvoshoz, meg is volt a műtét időpontja, de nagy fájdalmai miatt végül nem várta meg azt.

Fotó: sonline.hu

„Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgató-helyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra" − idézi a lap a férfit.

Seres úrnak azonban már július végén olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta tovább, megcsinálta magának. Állítása szerint három éve a hsafalából vettek ki vérrögöket az orvosok, akkor megfigyelte, hogyan kell csinálni.

„Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból. Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam. Az eredmény engem igazolt, mert egy egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből" – mondta a férfi a Sonline.hu-nak.

A cikk szerint a férfinak azóta nem dagad a lába, és bár a műtéti terület begyulladt, és a nyirokcsomói is megnagyobbodtak, de az szerinte el fog múlni. A nagyatádi kórházban viszont megállapították, hogy helyreállt a lába vérellátása.

A lap által megkérdezett orvosok megdöbbentek a történeten, és hangsúlyozták, hogy senki se próbálkozzon hasonló házilagos műtéttel, ne kockáztassa az életét.  • Hírek
  • Megtakarítás