Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Augusztusban jön a káosz a Moszkva, bocsánat, a Széll Kálmán téren

2015.07.31. 13:32

Nagy erőkkel halad a Széll Kálmán tér újjáépítése - adta hírül a BKK. Ez jó hír nemzetünk épülése szempontjából, és azoknak, akik imádnak dugóban ülni kocsival, de rossz hír a többieknek. Főleg azért, mert augusztustól új fázisába ér a Nagy Projekt.

Tessék megkapaszkodni a monitorba, mert most jön a lényeg, ami fájni fog.

A bontási és építési munkák augusztustól már a tér teljes területére kiterjednek.

Ez azt jelenti, hogy a tér teljes belső részén folyik majd a munka, így gyalogolni sem lehet majd arra.

Ez kényelmetlenséggel jár, de öröm az ürömben, hogy a BKK az utazóközönség türelmét kéri.

Fotó: BKK - Budapesti Közlekedési Központ

És mire számítson a sok szerencsétlen, aki arra jár? 

  • Augusztus 2-ától (vasárnaptól) a gyalogosok csak a tér szélein gyalogolhatnak.
  • A Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró, illetve a 4-es és a 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca–Várfok utca útvonalon, vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni; ez a korábbi forgalmi rendhez képest mindössze néhány perccel jelent hosszabb gyaloglási időt. A BKK ajánlja, hogy aki a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es vagy a 140A busszal utazna, az az M2-es metróról a Déli pályaudvar végállomáson szálljon át e járatok valamelyikére.
  • Augusztus 3-ától (hétfőtől) újra a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalára érkezik a 4-es és a 6-os villamos. A végállomás átadásának előkészítése miatt.
  • Az augusztus 1-jére és a 3-ára (szombatra és hétfőre) virradó éjszaka a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 6-os villamos helyett, míg szombaton (augusztus 1-jén) hajnaltól vasárnap (augusztus 2-án) éjfélig a Combinók dél-budai végállomásuktól a Széna térig viszik az utasokat.
  • Augusztus 3-ától (hétfőtől) lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti részét, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát, ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át.
  • A Széll Kálmán téri ideiglenes jegy- és bérletpénztár helyszíne nem változik.