Fellebbezett egy velencei tavi strand a bezárás ellen

2015.08.03. 16:31

A Velencei tó Online szerint 4 partszakaszt érint a mostani ÁNTSZ rendelkezés. Az ötödikről nincs információjuk, de a Tóbíró strand néhány éve még hivatalos szabadstrandként működött. Az érintett partszakaszok közül egy Agárdon – a régi Tini Strand -, kettő Gárdonyban – a Panoráma Partszakasz és a Holdfény Sétány partszakasz (A sárga híd és a Sport Beach közötti szakasz) és egy Velencén – a Cserje utcai partszakasz – található. Ezeken kívül még több nyitott partszakasz található a Velencei-tó környékén, de azok közül egyiknek sincsen bérlője, illetve vízbe jutási lehetőség eléggé korlátozott.

Egyik olvasójuk jelezte, hogy az agárdi partszakaszt és a gárdonyi Holdfény Sétány partszakaszt üzemeltető – egyébként önkormányzati tulajdonú – Gárdonyi Kft és Dávid Zoltán (gárdonyi önkormányzati képviselő), a Panoráma Partszakasz üzemeltetője fellebbezett a határozat ellen. Ez csak időhúzás, lehet, hiszen a kormányrendelet világosan fogalmaz. Igaz, ezzel a fellebbezéssel talán a szezon végére időzíthetik a tiltást, hiszen a 8 napos jogerőre emelkedés ezzel kitolható és így megmenthető lesz az idei szezon a Velencei-tónál.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi lesz a Velence Korzóval, hiszen az is szabadstrand. A Velencei Korzó szabadstrandként üzemel, és minden vonatkozó szabályozásnak megfelelnek, van elsősegélynyújtó hely és vízimentő szolgálat, de a mosdó használatáért sem kell fizetniük, így ez nem zár be. 

Már a hétvégén megírtuk, hogy a határozat nyolc napon múlva fog jogerőre emelkedni, és akkor még mindig lehet fellebbezésekkel kitolni a határidőt. Így nagyon valószínű, hogy erre a szezonra ez a rendelet semmi komoly hatással nem lesz a bezáratásnak.