Újraélesztettek egy nőt a zamárdi strandon

2015.08.03. 15:19 Módosítva: 2015.08.03. 15:20

A mentők közötti együttműködésnek köszönheti az életét egy szlovák nő - tudatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Egy 30 év körüli szlovák nőt hoztak ki a fürdőzők a Balatonból és kezdték meg a laikus újraélesztést Zamárdiban 13 óra körül. A Zamárdi Vízimentő Egyesület ügyeletes orvosa vette át az újraélesztést. Közben Tihanyból riasztotta az OMSZ a Rupert Sürgősségi mentőhajót.

Mire a Rupert a helyszínre ért, addigra a nő keringése helyreállt, vérnyomása normális értéket mutatott és volt légzése. A nő vízben lebegő testét fürdőzők találták meg, ők vitték ki a partra, majd ők kezdték meg az újraélesztését. Pontosan nem tudták megmondani, hogy a nő mennyit lehetett a vízben. A nő férje mondta az ügyeletes orvosnak, hogy szerinte 10 perccel a megtalálása előtt ment a vízbe, így valószínű, hogy csak pár percet lehetett víz alatt.

A reanimációt követően Rupert sürgősségi mentőhajón szolgáló mentőtiszt és mentő ápoló segítségével a nőt a szállításhoz szükséges műszerekkel ellátták, szállítható állapotba hozták. Közben a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat legközelebbi mentőautója, ami a mentőhajó felszerelésével, valamint a Ruperten szolgáló mentőtiszt és mentőápolóval kiegészülve a nőt kórházba szállította.