Baktériummal fertőzött, egy hete ihatatlan a barcsi víz

2015.08.04. 18:50

Csaknem egy hete lajtos kocsiból kapják az ivóvizet a Somogy megyei Barcson, miután a közegészségügyi hatóság szükségvízellátást rendelt el a vízben talált clostridium baktérium miatt, írja a Sonline. Az intézkedés a városhoz tartozó két településrésszel, Drávaszentessel és Somogytarnócával együtt 12 ezer embert érint.  

A lap szerint naponta reggel nyolc és este nyolc óra között három lajtoskocsi járja a várost, a lakók viszont arra panaszkodnak, nem mindig sikerül vizet szerezniük, bár a kezdeti nehézségek után sokat javult a helyzet. 

Egyes lakók elmondása szerint a víznek régóta szaga van, sárgás és valamilyen lerakódás is található benne, a palackozott ásványvizeket azonban sokan drágának találják. 

A szolgáltató DRV Zrt. közben elvégezte a tározó medencék, kutak fertőtlenítését és mosatását, azonban azt nyilatkozták, további technológiai és hálózati tisztításokra lesz szükség. A víz minősége a legújabb vizsgálatok szerint jelentősen javult, a szükségvízellátás feloldását pedig a hét közepére tartják reálisnak.