Járóbottal fojtogatta, majd füsttel ölte meg idős rokonát egy férfi

2015.08.05. 09:37

A Pest Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki előbb járóbottal fojtogatta idős rokonát, majd a szobát is rágyújtotta az asszonyra Kerepesen.

A vádlott rokona és közvetlen szomszédja volt Kerepesen egy idős, járóbotot használó asszonynak. A férfi 2013. szilveszterén hajnalban felkelt, italt akart szerezni. Ezért egy kis baltával és egy feszítővassal a kezében átment az asszony házához. Befeszítette a bejárati ajtót, majd azért, hogy az italra pénzt kérjen, szólongatni kezdte az alvó rokonát.

Az alvásból felriadó nő és a férfi veszekedni, majd dulakodni kezdett. A férfi kivette az idős nő kezéből a járóbotját, ellökte az asszonyt, majd a járóbottal többször nekiveselkedve, hosszan, addig fojtogatta, amíg a nő elveszítette az eszméletét. Ezután a férfi a kályhából izzó parazsat vett ki, és az eszméletlen nő lába mellett a szőnyegre dobta. A parázsra egy előzőleg bevizezett rongyot is rátett azért, hogy a tűz erősen füstöljön. Azt a látszatot akarta kelteni ugyanis, hogy a sértett füstmérgezés miatt vesztette az életét.

Amikor a férfi látta, hogy a földön heverő idős nő mellett tűz és füst keletkezik, visszament a saját házába. Az ügyészségi közlemény szerint a szobában lassú égés indult be, füst keletkezett, de a lángok maguktól elfojtódtak. AZ eszméletlen idős nő azonban a füst belégzése miatt meghalt. A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt a férfival szemben, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport