Péntektől szabadstrand lesz a velencei partszakasz

2015.08.06. 17:48

Velence Város Önkormányzata – mint tulajdonos – néhány napja kérelmezte a velenceifürdői Cserje utcai partszakasz szabadstrandá nyilvánítását az ÁNTSZ-nél.

A Velencei tó Online szerint az egészségügyi hatóság csütörtöki strandbejárásakor tájékoztatta az illetékeseket a szabadstrand működési feltételeiről.

A feltételek megteremtésének költségeit az önkormányzat és az üzemeltető közösen vállalja. Az ÁNTSZ soron kívül állítja ki az engedélyt, így már péntektől hivatalosan szabadstrandként működhet a terület.

A hétvégén nagy kavarás kerekedett abból, hogy az MTV félreértve az ÁNTSZ-t, azt jelentette be, hogy bezárják az összes Velencei tó körüli szabadstradokat. De mint megírtuk, a hatóság, csak az úgynevezett szabad partszakaszokra mondta ki, hogy azok fürdésre alkalmatlanok.

A tiltás öt olyan partszakaszt érintett, mint Agárdon a régi Tini Strand, vagy mint Gárdonyban a Panoráma és a Holdfény Sétány partszakasz. A bérlők többsége fellebbezett az ÁNTSZ-döntés ellen, a Cserje utcai partszakasz üzemeltetője viszont inkább megegyezett az önkormányzattal.