Máté, Mirella
4 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Bölcs döntés: elhalasztják a munkát az M7-esen

2015.08.07. 07:45 Módosítva: 2015.08.07. 08:00

Elhalasztják augusztus 24-ig a sávszűkítéssel járó felújítási munkát az M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszán, jelentette be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán. Marczin Bence azt mondta: Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtök este döntött így a hőségriadó miatt.

Az elválasztósávok felújítása csütörtökön kezdődött, az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között. Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője csütörtökön kérte a Magyar Közút vezetőjétől, hogy oldják fel a sávszűkítést és csak augusztus 20. után folytassák a munkát.

Forgalomterelés az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 18-as és a 12-es kilométerszelvények között, az érdi csomóponttól az M1/M7-es autópálya közös szakaszán lesz.

A munka elhalasztása talán enyhít valamit a nagy nyári dugókon. Az M7-es bevezető szakaszán zajló nagy építkezések miatt a nyári szezon kellős közepén csak lépésben lehetett közlekedni ezen a szakaszon, ami miatt egy-egy hétvégén hosszú autósorok alakultak ki.