Álrendőrök raboltak ki egy szír menekültet

2015.08.08. 10:08 Módosítva: 2015.08.08. 10:14

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói csoportosan elkövetett rablás miatt vettek őrizetbe három férfit, egy negyedik társukat pedig még keresik. A csoport kirabol egy szír menekültet, egy ötödik társuk pedig pesti fuvart ígért neki, de elhajtott a benzinre elkért pénzzel, ezért csalással vádolják - írja a Police.hu.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint K. Antal és P. József június 28-án este megegyezett egy szír állampolgárral a szegedi Kolozsvári téren abban, hogy Budapestre viszik őt. Tankolásra előlegként 200 eurót kértek. Miután a pénzt megkapták, az 52 éves K. Antal kocsijával elhajtott a helyszínről. Ellene csalás miatt indult büntetőeljárás, mivel nem is állt szándékában Budapestre vinni a szír férfit, csak pénzt akart tőle kicsalni.

A 28 éves P. József eközben a szír bevándorlóval maradt, majd a 37 éves P. Róberttel, a 19 éves K. Antallal és eddig ismeretlen társával körbefogták a szír férfit. P. József újonnan érkezett társai

rendőrnek adták ki magukat,

de mivel ezt a bevándorló férfi nem hitte el, lefogták és elvették tőle a nála lévő táskát, mobiltelefont és pénzt, majd elmenekültek.

A szegedi nyomozók néhány nappal később P. Józsefet és P. Róbertet elfogták és csoportosan elkövetett rablás miatt őrizetbe vették őket. A bíróság mindkét férfi előzetes letartóztatását elrendelte. Augusztus 7-én Szegeden őrizetbe vették a 19 éves K. Antalt is, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A rendőrök a három elfogott férfi negyedik társát még keresik.