János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnapra elkészül a drótakadály a csongrádi határszakaszon

2015.08.11. 13:06

A hét végére elkészül a csodás nevű Gyoda azaz a gyorstelepítésű drótakadály a magyar-szerb határ Csongrád megyei szakaszán, Ásotthalomtól Tiszaszigetig. Ezzel párhuzamosan három helyszínen elkezdődött a Gyoda mögött épülő három méteres kerítés oszlopainak leverése is.

Naponta 200 horgonyzott kerítésoszlopot vernek le Mórahalmon két helyen és Tiszasziget térségében, de a közeljövőben ez a munka 12-13 helyszínen zajlik majd, közölte Bátor Ferenc alezredes.

Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeren, hat munkacsoportban mintegy kétszáz katona dolgozik, az ő munkájukat közfoglalkoztatottak segítik. Bátor szerint a katonaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az ideiglenes biztonsági határzár a tervezett határidőre elkészüljön. Mint ismert Orbán Viktor Tusnádfürdőn jelentette be, hogy augusztus 31-ig megépül a kerítés a déli határon.

Az alezredes szerint a csongrádi szakaszon eddig minimális rongálást tapasztaltak, ezeket kijavították. Amint azt mi is megírtuk, augusztus 6-án éjszaka Ásotthalomnál átvágták az épülő kerítést, 18 menekült próbált meg így átlépni a határon, a rendőrség mindannyiukat elkapta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!