Jól értesültségével kampányol a közös képviselőségéért a fideszes politikus

2015.08.12. 09:49
Mivel önkormányzati képviselőként elsőként értesül a pályázatokról amelyek elnyerésére így nagyobb az esély, átvenné a társasház közös képviseletét a fideszes városatya.

Épphogy elvégezte a tanfolyamot, máris átvenné tizenöt éve közös képviselőként dolgozó elődjétől a 270 lakásos házat Mácsik András kőbányai fideszes önkormányzati képviselő - írja a Népszabadság. Szórólapján azzal érvel, hogy

önkormányzati képviselőként, illetve a X. kerületi gazdasági és humánszolgáltatási bizottság tagjaként elsőként értesülök az önkormányzati pályázatokról, amelyek elnyerése után növelhető a társasház biztonsága és értéke.

Egy neve elhallgatását kérő lakó szerint Mácsik megkereste őt, hogy támogatását kérje az előző képviselő leváltásában. Azzal érvelt, hogy mivel együtt dolgozik a polgármesterrel és a helyettesekkel, a pályázatok elbírálásában is részt vesz. A képviselő ezt tagadja. Állítása szerint ilyet sosem mondott, nem is tartaná etikusnak, hogy általa képviselt társasház vagy lakó pályázatáról szavazzon, azonban hét éve a kérdéses házban lakik az édesanyja tulajdonában lévő lakásban, és az elégedetlen lakók keresték meg őt a házban fellelhető visszásságok miatt, hátha tudna nekik segíteni.

A jelenlegi gondnoki és közös képviseleti szolgáltatásokért szerinte irreálisan magas összeget fizet a ház, évi 7,6 millió forintot, ráadásul a jelenlegi közös képviselő által fizetett gondnok egyben a számvizsgáló bizottság elnöke is, amit összeegyeztethetetlennek tart. 

Lantos Mónikát, a jelenlegi közös képviselőt váratlanul érte Mácsik akciója, állítása szerint az elmúlt öt év társasházi közgyűléseinek jegyzőkönyve szerint sem a képviselő, sem édesanyja nem jelent meg egyszer sem, hogy részt vegyen a házat érintő kérdések megbeszélésében és az azokat érintő szavazásokon. A képviselő ezzel ellentétben azt állítja, hogy ő többször is kereste a közös képviselőt a problémás ügyek rendezése miatt. 

Mácsik András egy hónapja aláírásgyűjtésbe kezdett egy rendkívüli közgyűlés összehívása érdekében, ahol leválthatnák a jelenlegi közös képviselőt. Ezt a tulajdonosok 10 százalékának kell kezdeményeznie. Mácsik végül több aláírást is megszerzett, mint amennyi szükséges, azonban ezeket két részletben adta be, ami nem szabályos, de a legproblémásabb, hogy az íveken bérlők is, valamint egy halott tulajdonos neve is szerepel. Mácsik András szerint az illető még élt, mikor aláírta az ívet.