János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A CÖF szerint Sólyom László politikai okokból látogatott meg menekülteket

2015.08.13. 11:28
Azzal még nem volt bajuk, amikor Lévai Anikó adományokat vitt menekült gyerekeknek.

A részben Fidesz- és közpénzből működő Civil Összefogás Fórum legújabb közleménye olyan kristálytiszta kettős mérce, hogy talán már idén szeptembertől egyetemi tananyag lesz. 

A CÖF szerint Sólyom László politikai okokból látogatott meg menekülteket a II. János Pál pápa téren, amit "Kocsi Máté szerint tönkre tettek a bevándorlók", írták.

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat / Facebook

A CÖF szerint Sólyom lépése ellentétes a kormány azon törekvésével, hogy a menekültáradat ne okozzon "szükségtelenül nagy károkat Magyarországon". Ezután a CÖF felsorolja Sólyom több, évekkel ezelőtti kérdéses lépését a köztársasági elnöksége idejéről. 

Arról viszont megfeledkeztek, hogy másfél hónappal ezelőtt Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezettel egymillió forint értékű gyerekápolási csomagot vitt a nagyfai menekülttáborba

Megkérdeztük a CÖF-től, hogy Lévai Anikó lépése is ellentétes volt-e a kormány törekvéseivel. Azt a választ kaptuk, hogy a közleményen túl nincs mit mondaniuk a témában. 

Mindenkinek köszi

A délutáni kormányinfón Lázár János miniszter hosszú felsorolást tartott arról, kiknek köszöni, hogy segítenek a Magyarországon tartózkodó menekültek ellátásában. Lázár külön megköszönte Sólyom László és Lévai Anikó tevékenységét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!