Egy 14 éves fiú és egy 54 éves férfi fulladt a Balatonba Boglárnál

2015.08.13. 20:44 Módosítva: 2015.08.13. 22:46

Ketten vízbe fulladtak csütörtök délután Balatonbogláron - közölte a Kapospont. A balesethez helikopterrel, autóval, valamint hajóval is kivonultak a mentőegységek. A fürdőzők életét azonban nem sikerült megmenteni.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke azt közölte, hogy egy vízibicikliről esett a Balatonba a Balatonlelle és Balatonboglár közötti vízterületen egy 14 éves fiú, és az ő mentésére indult egy 54 éves férfi.

Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabadstrandon. Szándékuk szerint a kisvízben szerettek volna maradni, a víz azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd. Az egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult. A kiérkező sürgősségi mentőhajó személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízi mentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Ők találtak rá az elmerült gyerekre és férfira is, mire megérkezett a helyszínre a vízi rendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. A nagy erőkkel megkezdett újraélesztés egyik esetben sem járt sikerrel.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem vette igénybe azokat.