Péterfalvi szerint minden rendben volt a nemzeti konzultációval

2015.08.13. 11:44

Péterfalvi Attila szerint a Miniszterelnökség az adatvédelmi előírásoknak megfelelően járt el a bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultáció során, közölte az MTI. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökéhez Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese fordult június 18-án, hogy vizsgálja meg az ívek adatkezelését.

Péterfalvi a hír szerint személyesen ellenőrizte a Miniszterelnökség adatkezelését, és ennek során megkapta a személyes adatok megsemmisítéséről szóló, augusztus 5-én kelt jegyzőkönyvet. A Miniszterelnökség arról is tájékoztatta Péterfalvi Attilát, hogy az informatikai rendszerében „az internetes konzultáció megszüntetéséig (2015. július 23-áig) elkülönítetten tárolta a személyes adatokat és a véleményadatokat”, azaz külön táblázatban kezelte a személyes adatokat és a konzultációs kérdésekre adott véleményadatokat.

A különválasztott táblázatok nem tartalmaztak semmilyen olyan jellegű adatot, amely alapján utólag össze lehetett volna párosítani a személyes adatokat a véleményadatokkal, áll Péterfalvi harangozónak írt levelében.