Színes pirulákat mutogatott egy nőnek egy olasz a Szigeten

2015.08.14. 17:30

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat kábítószer-kereskedelem miatt B. Félix 23 éves hajdúszoboszlói lakos ellen.

A járőrök augusztus 13-án az esti órákban igazoltatták B. Félixet és egy vele utazó férfit, mert az általuk használt gépkocsiból erős marihuána illat terjengett. Az igazoltatás során a későbbi gyanúsított elismerte, hogy az utas oldali ülés alá rejtette az általa fogyasztott marihuánás cigi maradékát.

Az autó további átvizsgálása során egy szürke táskában 40 db zöld színű kábítószergyanús tablettát, 2 db 10-10 lapkából álló bélyeget, 1.9 g fehér port, 1.1 g zöld növényi származékot, valamint 22.8 g fehér színű, zselé állagú anyagot, továbbá több mint százezer forint készpénzt találtak és foglaltak le a rendőrök.

Gyanúsan viselkedett az olasz díler

Ugyancsak a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. G. 39 éves olasz állampolgárságú férfi ellen, akinél a BRFK Különleges Ügyek Főosztályának munkatársai augusztus 13-án a késő esti órákban nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A férfi a Sziget Fesztivál egyik helyszínén gyanúsan viselkedett, több alkalommal odahajolt az emberekhez, láthatóan kommunikált velük, és nadrágja zsebéből elővett valamit. A rendőrök azután vonták intézkedés alá, hogy egy nőnek színes pirulákat mutatott.

P. G. ruházatátvizsgálása során előkerült 9 db zöld színű, 35 db kék színű kábítószergyanús tabletta, valamint egy zacskóban 26 db pakett, benne kristályos granulátummal.

Az olasz állampolgárságú férfi az intézkedés alatt folyamatosan ellenállt, a nála talált pirulákról azt állította, hogy azok koffein és taurin tabletták.

Mindkét gyanúsítottal szemben a további eljárást a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. P. G.-t és B. Félixet a nyomozók őrizetbe vették és és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.