Lebontják a III. világháborús szarvasi magaslest

2015.08.15. 06:26

Miután lapunk helyi vadászok jelzése után megpiszkálta, kiderült, hogy a Szarvas határában körülbelül egy éve épült vasszerkezetes, katonai teherautó-felépítménnyel koronázott luxusmagasles teljesen engedély nélkül épült, ráadásul természetvédelmi területre. 

Mint a szarvasi önkormányzat lapunknak megküldött határozatában megállapította, a Szarvasi Agrár Zrt. tulajdonában, egyébként Natura 2000-es hálózatba tartozó ingatlanon létesített magasles jellegű építmény 8,5 méter, amihez engedély kellene, ugyanakkor az nem rendelkezik vele. Ezért további intézkedésre megkeresik az Szarvasi Járási Hivatal Építésügyi Hivatalát.

Információink szerint a posztapokaliptikus őrtornyot idéző, belülről minden kényelemmel ellátott magaslest építő helyi vállalkozó a további intézkedést már nem várja meg, elkezdte magától lebontani az építményt.

Az építmény egyébként nemcsak illegálisan épült, még ennek a jogszabálynak sem felelt meg:

79/2004. (V. 4.) FVM rendelet a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól, 23. § (1) A vadászterületen egy évnél hosszabb időtartamra mesterségesen létesített vadgazdálkodási, vadászati létesítményt a tájba illő módon, természetes anyagból kell készíteni.