Megúszta a szolnoki benzinkútrabló

2015.08.15. 07:51

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bejelentette, hogy visszavonja a 16000/11/2005. büntetőügyben tett díjkitűzését. Ez az ügy tíz éve történt, és akkor nagy port vert fel. A máig ismeretlen tettes 2005. január 23-án hajnalban álarcban bement a Szolnok, Abonyi úton található OMV benzinkút kiszolgáló részébe, az alkalmazottakat egy pisztollyal a benzinkút egyik hátsó helyiségébe kényszerítette, majd a kasszában lévő pénzt magához véve a helyszínről ismeretlen helyre távozott.

Két hét múlva aztán újra lecsapott: február 11-én, arcát sötét színű kötött sállal eltakarva bement a szintén az Abonyi úton lévő MOL benzinkútra, és szintén pisztollyal fenyegetőzve készpénzt és mobiltelefon-feltöltőkártyákat zsákmányolt.

A rendőrség akkor félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, de ezért azóta sem jelentkezett senki, és a nyomozás is hiábavaló volt: a tettest tíz év alatt nem sikerült elkapni. A bűncselekmény büntethetősége mára elévült, ezért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a kitűzött nyomravezetői díjat visszavonta.