Egész éjszaka harcoltak a tűzoltók a nagyvázsonyi erdőtűzzel

2015.08.16. 13:30

Villámcsapások miatt égett le egy balatonfüredi családi ház tetőszerkezete és egy négy hektáros terület Nagyvázsony térségében a Veszprém megyére szombat éjjel lecsapott viharban – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

A családi ház teles terjedelmében lángolt, és két fecskendőkocsival kellett oltani, illetve két gázpalackot ki is kellett menekíteni az épületből. A tűzben személyi sérülés nem történt, de a házban lakó öt embert a szomszédoknál kellett elhelyezni.

Szintén villámcsapás miatt keletkezett szombat éjjel tűz a Kab-hegy tövében Nagyvázsonynál, ahol négy hektáron kigyulladt a csontszáraz erdős-füves-cserjés terület. Mire a kiérkeztek a katasztrófavédelmisek, az erdő egy részen már a lombkorona is égett.  Az oltásban az ajkai, veszprémi és badacsonytomaji tűzoltók összesen négy fecskendőkocsival, két vízszállítóval és egy erdei terepre felkészített speciális járművel vettek részt, munkájukat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók is segítették.

A tűzoltók egész éjjel küzdöttek a lángokkal, a vasárnap délelőttig tartó utómunkálatokra Veszprémből érkezett váltás.