Nagy dugókra számíthat, aki repülni akar

2015.08.18. 17:26

A Budapest Airport arról tájékoztatja a repülni vágyókat, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre (BUD), hogy építési munkálatok miatt augusztus 17-én 23:00 – 2015. augusztus 31-én 18:00 között a Ferihegyre vezető 4-es főút 2x1 sávra szűkül, ezért jelentős torlódásokra lehet számítani.

Azt kérik, hogy a repülőtérre való kiutazást ennek figyelembevételével tervezzék.

Hardy Mihály, a BA szóvivője az Indexnek elmondta, hogy a sávszűkítés elég nagy fennakadásokat fog okozni, és azért van rá szükség, mert a reptér a MÁV-val közösen egy iparvágány síneit cseréli ki. Hardy szerint sajnos ez napközben is nagy fennakadásokat okoz majd, de nem tudják máshogy megoldani a problémát, csak sávszűkítéssel. 

A felújítás másfél hetet vesz igénybe. A szóvivő szerint az átlagos forgalomban legalább 10 perccel több időt kell szánni majd a reptérre való kijutásra, csúcsforgalomban pedig ennél jóval többet.

A felújítás nagy kellemetlenségekkel jár, de a szóvivő szerint azért most csinálják, hogy iskolakezdésre kész legyenek vele. 

Hardy elmondta, hogy érdemes az M0-s felől kerülni most, még ha több időt is vesz igénybe, vagy pedig végig kell menni az Üllői úton.