Boross Péter szerint a menekültekkel az a baj, hogy más a bőrük színe

2015.08.19. 07:32

Boross Péter volt magyar miniszterelnöknek nem azzal van baja, hogy a menekültek más kultúrából vetődnek határainkra, hanem azzal, hogy más a bőrük színe. A Magyar Hírlapnak adott interjújában ezt a részt többször is el kellett olvasnom, mert nem hittem a szememnek, de az Alaptörvény előkészítő bizottságának egykori tagja egyértelműen fogalmaz:

Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.

Ezt a szaftos rasszista kijelentést Boross azzal magyarázza, hogy Nyugat-Európában már a bevándorlók harmadik generációja él, akiknek kulturálisan már integrálódniuk kellett volna a befogadó nemzetbe, és mivel nem tették, ezért nyilván nem is alkalmasak rá. És ekkor Boross elgondolkozik, hogy Magyarországon is vannak ám színesbőrű emberek:

Sajnos ha ez a több száz éve velünk együtt élő cigányság esetében sem nagyon sikeres folyamat, akkor nem sok esély van arra, hogy a most a zöldhatáron érkező muzulmánok tömege esetében az lehet.

A soha nem szellemi nagyságáról ismert, a média nagy részében mégis valamiért mértéktartó, sőt mérsékelt konzervatív politikusként elkönyvelt volt miniszterelnök természetesen támogatja a kerítés építését, 

Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtesz, amit megtehet, de a kormány kezét sok esetben megköti az uniós jog.

Ráadásul a média is felelős, amikor a borzalmas szenvedéseken átesett emberekről bemutatja, hogy borzalmas szenvedéseken estek át:

Sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében.