Ödön
1 °C
11 °C

Boross Péter szerint a menekültekkel az a baj, hogy más a bőrük színe

2015.08.19. 07:32

Boross Péter volt magyar miniszterelnöknek nem azzal van baja, hogy a menekültek más kultúrából vetődnek határainkra, hanem azzal, hogy más a bőrük színe. A Magyar Hírlapnak adott interjújában ezt a részt többször is el kellett olvasnom, mert nem hittem a szememnek, de az Alaptörvény előkészítő bizottságának egykori tagja egyértelműen fogalmaz:

Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.

Ezt a szaftos rasszista kijelentést Boross azzal magyarázza, hogy Nyugat-Európában már a bevándorlók harmadik generációja él, akiknek kulturálisan már integrálódniuk kellett volna a befogadó nemzetbe, és mivel nem tették, ezért nyilván nem is alkalmasak rá. És ekkor Boross elgondolkozik, hogy Magyarországon is vannak ám színesbőrű emberek:

Sajnos ha ez a több száz éve velünk együtt élő cigányság esetében sem nagyon sikeres folyamat, akkor nem sok esély van arra, hogy a most a zöldhatáron érkező muzulmánok tömege esetében az lehet.

A soha nem szellemi nagyságáról ismert, a média nagy részében mégis valamiért mértéktartó, sőt mérsékelt konzervatív politikusként elkönyvelt volt miniszterelnök természetesen támogatja a kerítés építését, 

Orbán Viktor miniszterelnök mindent megtesz, amit megtehet, de a kormány kezét sok esetben megköti az uniós jog.

Ráadásul a média is felelős, amikor a borzalmas szenvedéseken átesett emberekről bemutatja, hogy borzalmas szenvedéseken estek át:

Sajnos, az ellenzéki híradók emberi érzésekre játszva menekült gyermekek síró arcát mutogatják, így manipulálják a közvéleményt. De a nemzetünk sorsa mindent megelőz ebben a kérdésben, a humán megfontolásokat háttérbe kell szorítani a válság kezelésében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?