Megint alaposan kijut az esőből

2015.08.19. 10:09 Módosítva: 2015.08.19. 10:10

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki szerda reggel több északi járásra a várható eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A nap nagy részében a Budapest-Békéscsaba vonaltól északkeletre várhatóak záporok, zivatarok is. Nagyobb területeken is hullhat 15-25 mm-nél több csapadék, de a zivatarok akár 40-60 mm feletti csapadékot is hozhatnak egyes területeken.

A havi átlag 50 mm körül van, Budapesten hétfőn este egy óra alatt ennek másfélszerese hullott. Szerda reggel, másfél nap után még mindig nincs áram ezer családnál a belvárosban.

Több keleti megyére is narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt, ez azt jelenti, hogy ott intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az Időkép szerint szerdán az északias szél is időnként megélénkül, délután 17-26 fok között alakul a hőmérséklet, Nyugaton és Délen lesz a legmelegebb.

Csütörtökön, augusztus 20-án is lehet még zápor, néhol pedig zivatar is a nyugati, a déli és a keleti határhoz közeli területeken, de lesznek napos időszakok is. Erős lesz viszont a szél. Napközben 18-26 fok várható.

Pénteken már több lesz a napsütés, de a Dunától keletre jöhet még egy-egy futó zápor, és a szél is megélénkülhet. 21-26 fok várható. Szombaton is előfordulhat még eső, de vasárnap már főként a napsütés dominál majd.