36 menekültet zsúfolt autójába a román csempész

2015.08.19. 13:48

Józsefvárosban ért véget a Szállító 4

A VIII. kerületi rendőrkapitányság nagyot ment a héten az embercsempészek ellen: hétfőn egy háromtagú konvojt igazoltattak a Fiumei úton, az autókból 19 afgán utas került előtt - férfiak, nők, gyerekek -, akik a gyanú szerint azért fizettek sofőrjeiknek, hogy külföldre vigyék őket. A rendőrök azon melegében le is tartóztatták a három csempészt, T. Georgi 42 éves, G. Georgi 44 éves és D. Vasil 46 éves bolgár állampolgárokat.

A józsefvárosi rendőrök egy nappal később az Orczy téren egy francia felségjelzésű gépkocsit ellenőriztek, amelyben szír állampolgárok utaztak. Itt a 24 éves román sofőrt állították elő, majd hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendőrség mind a négy sofőr ellen kezdeményezte az előzetes letartóztatást.

36 embert zsúfolt egy autóba

A Fővárosi Főügyészség közleményében írta, hogy szerdán gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy román csempészt, akit

csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette

miatt 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt, valamint 5 évre kiutasított Magyarország területéről.

A férfi a Keleti pályaudvarnál állapodott meg két strómannal - az ő kilétük egyelőre nem ismert -, hogy 36 afgán, szír és iraki állampolgárt - köztük több gyereket - elvisz Passauig. A férfi mind a 36 embert bezsúfolta a nagyjából 2X3 méteres alapterületű utastérbe, majd közölte, hogy a nagyjából 5 órás utat megállás nélkül fogják megtenni. 

Az út azonban csak a Budaörsi útig tartott, itt ugyanis a rendőrök azonnal kiszúrták az embertelenül megtömött autót.