Augusztus 31-ig meglesz a kerítés

2015.08.23. 17:41

Semmi nem hátráltatja a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását

− írja az MTI-nek küldött közleményében a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium.

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap Mórahalmon tartott munkaértekezletet és tájékozódtak az építkezés állapotáról.

A munkaértekezlet első részén Mórahalom polgármestere beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel.

Nógrádi Zoltán tájékoztatta a résztvevőket arról is, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését.

Pintér Sándor szerint az egyszemélyi parancsnokok kijelölése jelentősen hozzájárult valamennyi forrás, eszköz, erő hatékony és gazdaságos felhasználásához. Hende Csaba szerint pedig a Magyar Honvédség végrehajtásra kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a szélsőséges időjárási viszonyok - a korábbi nagy meleg és a mostani sok csapadék - mellett is a terveknek megfelelően haladnak.