Ismét átvágták a határzárt

2015.08.24. 19:14 Módosítva: 2015.08.24. 19:17

Ismételten megrongálták a drótakadályt a határon a Szerbia felől érkező bevándorlók – jelentette hétfőn az M1 tudósítójára hivatkozva az MTI. A beszámoló szerint migránsok átvágták a drótot, majd ruhákat, hálózsákokat dobtak át rajta, hogy ne sértse meg őket a penge, amikor átmásznak alatta vagy rajta. 

Fotó: Gémes Sándor / Szegedma.hu

A tudósításban elhangzott az is, hogy a Röszke melletti vasútvonalnál, ahol nincs kifeszítve drót, folyamatosan érkeznek a bevándorlók a síneken gyalogolva. Itt egész nap rendőrök vannak, akik egy gyűjtőpontra irányítják őket.

Közben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) huszonöt nyomozót vezényelt Csongrád megyébe, hogy segítsék az ottani rendőrök munkáját. Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta: az átvezényelt rendőrök főként embercsempészés és jogellenes tartózkodás elősegítése miatt indított eljárásokban vesznek részt.

Hétfőn egyébként a Belügyminisztérium közleményt adott ki arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter „jóváhagyta az országos rendőrfőkapitány elgondolását a határvadász egységek felállításáról, és azt kérte Papp Károly rendőr altábornagytól, hogy intézkedjen a szakmai, logisztikai feladatok részletes kidolgozására”. A minisztérium tájékoztatása szerint „az országos rendőrfőkapitány 48 órán belül tájékoztatást ad a magyar-szerb államhatár rendjének védelmét kiegészítő rendőri egység létrehozásáról”.