Vendel
6 °C
19 °C

Meghalt Nagy Sándor MSZP-s politikus

2015.08.24. 15:06

Rövid, súlyos betegség után életének 69. évében hétfőn elhunyt Nagy Sándor volt MSZP-s frakcióvezető, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkára - közölte a család az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek.

Az 1946-ban született Nagy Sándor közgazdász végzettségű volt. Politikai pályafutása során, a rendszerváltás előtt tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának. A rendszerváltás előtt és utána is volt országgyűlési képviselő. 1994 és 2006 között az MSZP országgyűlési képviselőjeként volt a parlament tagja.

2002 és 2006 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként dolgozott.

1998-ban az MSZP alelnöke volt, tisztségét kevesebb mint egy évig töltötte be. 2001-2002 között volt a szocialisták parlamenti frakcióvezetője. A párt honlapja szerint Nagy Sándor a szocialista platformnak mostanáig alelnöke volt. Legutóbb májusban a Horn Gyula-konferencián tartott nyilvános beszédet.

A Szakszervezetek Országos Tanácsában (SZOT) több vezető pozícióban is dolgozott. 1990-től a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke volt.

Az MSZP így búcsúzik

Az MSZP mély megdöbbenéssel és fájdalommal értesült a halálhírről. A párt a közleményében ezt írja Nagy Sándorról:

Született érdekvédő volt, neve hosszú évekig egyet jelentett a szakszervezeti mozgalommal.

Erős baloldali elkötelezettségét jelzi, hogy az általa képviselt emberekért még saját politikai közösségében is harcolt, és ennek a küzdelemnek minden következményét vállalta. Magyarországnak, a dolgozó magyar embereknek sok olyan érdekvédőre lenne szükségük, mint amilyen Nagy Sándor volt. Az MSZP erkölcsi és politikai feladatának tekinti életben tartani az általa képviselt szolidaritást" - írta a párt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport