Új egyenruhát kapnak a MÁV-osok

2015.08.24. 06:33

Nettó közel egymilliárd forintért rendelt új egyenruhát a MÁV a formaruha viselésére jogosult, illetve kötelezett dolgozóinak, írja a Világgazdaság. A közbeszerzési pályázatot két közhasznú nonprofit kft. konzorciuma nyerte meg.

A megbízás értelmében az első darabokat már most szeptemberben megkapja a MÁV, az utolsó kollekciót pedig legkésőbb 2018. január 1-jéig.

A most használt egyenruhát több mint tíz éve vezette be a MÁV, ezért látta a cég időszerűnek a frissítést. Új formaruhát azok a MÁV- és MÁV-Start-dolgozók kapnak, akik erre a kollektív szerződés szerint jogosultak, és a szolgálatban kötelesek egyenruhát viselni, írja a lap. Ilyenek a forgalmi végrehajtók ( pl. váltókezelő, ügyeletes tiszt), valamint azok a dolgozók, akik az utasokkal közvetlenül találkoznak (pl. jegyvizsgáló, pénztáros).

A mozdonyvezetők ruhája is megújul: farmerdzseki, farmernadrág és farmer térdnadrág.

Az új egyenruha sötétebb mélykék színű lesz, és modernebb anyagokból készül majd. A lapnak a MÁV elmondta, hogy két hónapig száz alkalmazott hordta a ruhákat, majd tesztlapokat töltöttek ki a tapasztalataikról. Azok alapján pedig változott is a ruha: sötétebb lett, az ingek pedig puhábbak.

A formaruha javítja a dolgozók megítélését, és emeli szakmai tekintélyüket a mindennapi munkavégzés során

− írta a MÁV a Világgazdaságnak.

A Világgazdaság cikkében ugyan nincsenek képek, de ezek a ruhák minden bizonnyal azok a ruhák, amelyeket egy évvel ezelőtt mutatott be a MÁV. Ebben a cikkünkben nézheti meg a divatbemutatón készült képeket.

Ezen a képen pedig látszik, hogy a mozdonyvezetők szettje nem új ötlet:

http://deadmanride.tumblr.com/post/127460650746/vasutas